O nama

O nama

Decenijama manipulišu narodom, preuzimaju nacionalna bogatstva, prodaju velike firme u bescjenje, namještaju tendere, maltretiraju nas lažnim izvještajima korumpiranih inspekcija, kradu sve što mogu. A mi, zabrinuti i prezaposleni, pustili smo ih sve dok nas nisu doveli pred ponor.

Nas niko ne sluša, na kantonalnim nivoima ne znamo ni ko nas zastupa, kome da se obratimo jer Ministarstvo Privrede isključivo kreira namještene pozive i raspoređuje novce stranačkim prijateljima. Na federalnom nivou imamo ministarstvo na čelu kojeg se mijenjaju Ministri kojima niko ne zna ime jer se u medijima pojave tri puta tokom mandata, a novce raspoređuju stranačkim prijateljima. Na državnom nivou nema ministarstvo koje bi se bavilo nama, a Udruženja Poslodavaca na svim nivoima okupljaju samo velike firme kojima se svi klanjaju i koji štite samo svoje interese.

Ali podcijenili su nas svi. Mi nismo nepismeni,neobrazovani, nesposobni kako nas svi gledaju jer smo previše mali. Jer smo ugostitelji, pekari, mljekari, mesari, krojači, trgovci, apotekari, reklamni stručnjaci, građevinari, konsultanti, bravari, limari, tokari, burekdžije, najamni radnici itd. Gradeći svoje biznise, doktorirali smo ekonomiju, računovodstvo, pravo, komunikacije, proizvodnju, organizaciju poslovanja, krizni menadžment, specijalizirani smo za borbu protiv nepravde. Mi smo svi doktori nauka za ove koji nas vode.

U BiH ima:

  • 27.595 malih firmi
  • 48.000 obrta
  • cca 350.000 zaposlenih

Zajedno činimo 85% svih pravnih lica u BiH i naš glas mora biti snažniji od svih, jer naša snaga može promijeniti kompletan sistem u ovoj zemlji.

Sada, kada je sve stalo i kad smo više nego ikad svjesni da su država, životi svih nas i biznisi koje smo cijeli život gradili, stavljeni u ruke nesposobnih poslušnika, vrijeme je da se udružimo, a da #BorbaZaMaleBiznise dobije ozbiljniju organizaciju i snagu od koje će se tresti vlasti kad progovorimo ili kad im pismo pošaljemo.

Pozovite sve koji se bave biznisom, zanatom, kućnom radinošću. Pozovite sve koji su svjesni da država ništa neće uraditi za nas, koji su teško došli do svega što imaju. Pozovite i uposlenike firmi koje ne rade, koji su ostali ili će ostati bez posla. Pozovite sve koji žele sigurnije sutra i koji se ne boje dati sve od sebe, pa i život, da bar naša djeca žive u boljoj, pravednijoj i organizovanijoj državi od ove koju imamo.